Functie:
leerkracht groep 7/8, hoogbegaafdheid Denklab
E-mailadres:
Telefoon:

Ik start alweer voor mijn 5e jaar op Kindcentrum Catharina. Een school waar we proberen om alles uit kinderen te halen wat erin zit. Ik werk hier al die jaren met heel veel plezier.

Ik woon in Amsterdam oost, wat maar 7 minuten fietsen is. Ik ben op Kindcentrum Catharina gestart als groep 6 leerkracht en geef nu voor het 2e jaar op rij les aan groep 7. Wat ik zo leuk vind aan de bovenbouw is dat je in gesprek kunt gaan met leerlingen, gesprekken voeren over allerlei onderwerpen die voortkomen uit BLINK (onze zaakvakken methode, ook wel wereldoriëntatie genoemd) bijvoorbeeld.

Sinds 4 jaar regel ik ook alles wat te maken heeft met Kunst & Cultuur. Dan kun je denken aan de muzieklessen, beeldende vorming (waar we dit jaar een vakdocent voor hebben) en culturele activiteiten binnen Amsterdam. Twee jaar geleden heb ik daarvoor ook de ICC cursus gedaan, waar je leert hoe je dit moet aanpakken op een school.

Dit jaar ga ik een extra uitdaging aan, dat is namelijk het opzetten van het Denk-lab. Hierin worden leerlingen die 'out of the box' denken uitgedaagd in hun onderwijs. Wij werken natuurlijk al met de 'Day a Week' school, dit blijft, alleen nu krijgen wij ook een eigen lab op school. Het opzetten is veel werk, daarvoor ben ik nu 1 dag uit de klas. Ik hoop dit te kunnen starten na de herfstvakantie. Op dit moment ben ik druk met de selectieprocedure hiervan, kijken welke kinderen geschikt zijn om in het Denk-lab aan te schuiven.

Mocht u vragen of tips hebben over Kunst & Cultuur, Denk-lab of groep 7 mail dan even naar [email protected]